05.07.2014 21:28
Touto bábovkou ulahodíte všetkým milovníkom čokolád. ingrediencií je síce viac, no postup je jednoduchý.
INGREDIENCIE:
500g polhrubej múky + 1 prášok do pečiva
150g práškového cukru + i balíček vanilkového cukru
200g masla
4 vajcia
50g mandlí
hrozienka
100g čokolády
2 PL kakaa
250ml...
05.07.2014 14:49
Tento recept si pamätám ešte z detských čias. Hlavne pre to, že sme vždy chceli ježkov obalovať v čokoláde a potom sme boli aj so sestrou zamazané až za ušami. Ježkovia sú ale chuťovo dokonalí, a na to aby sme si na nich pochutnali nemusíme byť deťmi.
CESTO:
100g kryštálového cukru
2 dcl...
05.07.2014 14:46
Tento recept si pamätám ešte z detských čias. Hlavne pre to, že sme vždy chceli ježkov obalovať v čokoláde a potom sme boli aj so sestrou zamazané až za ušami. Ježkovia sú ale chuťovo dokonalí, a na to aby sme si na nich pochutnali nemusíme byť deťmi.
CESTO:
100g kryštálového cukru
2 dcl...
05.07.2014 14:31
Receptov na cheesecake je ako maku, každý je v niečom iný, a každý by prisahal na ten svoj, že je najlepší. Mne sa osvečil tento:
INGREDIENCIE:
CESTO:
300g rozdrvených maslových sušienok
100g roztopeného masla
TVAROHOVÁ HMOTA:
250g mascarpone
500g makkého tvarohu
4 vajcia
250g...
04.07.2014 23:29
A je to tu! Spúšťame súťaž o najlepšieho tipovača. Čítali ste včerajší článok o pepermintovom cheesecaku? Ak nie, pozrite sem: dreamcakes1.webnode.sk/news/pepermintovy-cheesecake/
Skúste si tipnúť, koľko vážil celý cheesecake, keď putoval hotový do chladničky (priemer formy je 26cm). Ten, koho...
04.07.2014 23:26
Receptov na cheesecake je habadej, každý je v niečom iný a každý by prisahal na ten svoj, že je najlepší. Mne sa osvečil tento:
INGREDIENCIE:
CESTO:
300g rozdrvených maslových sušienok
100g roztopeného masla
TVAROHOVÁ HMOTA:
250g mascarpone
500g makkého tvarohu
4 vajcia
250g práškového...
03.07.2014 22:39
Dnes som dostala chuť na niečo netradičné. Už dlho som nepiekla cheesecake a tak bolo rozhodnuté. Prehrabala som svoju "kopu zázrakov", ako to ja volám, a síce euroobal plný výstrižkov receptov z časopisov. Všetko bez ladu a skladu, maso pokope s koláčmi, a to všetko vedľa receptu na...
02.07.2014 22:48
Mascarpone je jednou z mojich najobľúbenejších ingrediencií, ako pri pečení, tak aj pri varení. Tento koláč som prvýkrát vyskúšala, keď som bola vybratá ako ochutnávač študentkej pečate. Mala som chuť na brownies, v chladničke (ako vždy) mascarpone a v zbierke zošitov na mňa smotne pozeral...
02.07.2014 21:55
Pred pečením tohto megakoláča som sa s rebarborou nikdy osobne nestretla. A práve preto som sa rozhodla ju vyskúšať ju aj inak ako príchuť v minerálke. Tieto podivuhodné pahýliky ma vždy tak nejak čudne priťahovali, a nemala som možnosť ich ochutnať. A tak som sa vybrala do Lidla, nakúpila a vrhla...
01.07.2014 22:40
Okrem pečenia sa sem-tam snažím niečo aj uvariť. Najradšej varím jedlá, po ktorých sa nestihne ani zaprášiť a už sú zjedené. Takouto chuťovkou sú aj pirohy. Vždy robím z polovice dávky sladké lekvárové a z druhej polovice slané bryndzové.
K lekvárovým pirohom sa mi viažu spomienky už z detstva....