Úvod > Marhuľový koláč, naj z kompótu
Marhuľový koláč, naj z kompótu
07.07.2014 23:35
Máme tu obdobie marhúľ, a to sa určite u viacerých z vás spája aj so zaváraním. Ak skúšate nové technológie na zavárenie, napr. zaváranie v rúre, niekedy sa stane, že sa komót nevydarí. Ak sa vám náhodou podarí narhule prevariť, celý kompót môžete použiť do tohto chutného šťavnatého koláča!
INDREDIENCIE:
CESTO:
300g práškového cukru
300g polohrubej múky
2dl oleja
3 celé vajcia
1 PL kakaa
1 vanilkový cukor
1PL sódy bikarbóny
1 celý kompót aj so šťavou
POLEVA:
200g práškového cukru
50g kakaa
125g stuženého tuku
50ml vody
POSTUP:
1. Vajcia vyšľaháme s cukrom, striedavo pridávame všetky ostatné prísady na cesto a šťavu z komótu.
2. Varechou do cesta zamiešame marhule z kompótu (ak nechceme kúsky, použijeme mixér)
3. Cesto vylejeme na plech vymastený maslom a vysypaný hrubou múkou. Dáme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 40 minút.
4. Suroviny na polevu si dáme do kastrólika, rozmiešame a necháme zovrieť, za občasného miešania varíme ešte 5-10 minút.
4. Po upečení ešte teplý koláč natrieme marhuľovým džemom a polejeme pripravenou polevou. Keď koláč vychladne, polejeme ho roztopenou čokoládou.
(ilustračné foto)