RECEPT: Orechovo-karamelové grilážky
06.07.2014 00:09Toto je obľúbený recept môjho krstného otca. Vždy keď mu chcem urobiť radosť, viem že grilážkami nemôžem streliť vedľa.
INGREDIENCIE:
1 balenie tortových oplátok
250g kryštálového cukru
1 maslo
1 kondenzované mlieko sladené (Salko)
150g mletých alebo nasekaných orechov
POSTUP:
1. Cukor v rajnici rozpustíme na karamel.
2. Keď je cukor riedky, pridávame striedavo kúsky masla a Salko
3. Nenecháme sa odradiť tým, že hmota sa zo začiatku nespojí a stále miešame.
4. Pridáme orechy, dobre hmotu zamiešame.
5. Kým je hmota horúca, plníme jednotlivé oplátky.
6. Necháme dobre zatuhnúť, ja ich nechávam cez noc v chladničke, niekedy ich aj zaťažím knihou
TIP: Dávajte si pozor na predlaktia - horúci karamel v spojení s mliekom niekedy prská. Oplátky plňte kým je hmota pomerne horúca, keď chladne tak hustne a horšie sa roztiera.
(ilustračné foto)