Úvod > RECEPT: Najsladšia karamelová torta
RECEPT: Najsladšia karamelová torta
09.07.2014 00:25
(ilustračné foto)
Táto torta je jedným z najčastejšie využívaných receptov na tortu v našej rodine. Chutí snáď každému, kto má rád sladké. Navyše nie je náročná na prípravu.
INGREDIENCIE:
CESTO:
5 vajec
250g práškového cukru
9 PL horúcej vody
1 prášok do pečiva
200g mýky
100g pomletých orechov
PLNKA:
1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka (Salko) - najlepšie karamelové
250g masla alebo Hery
troška rumu
džem
POSTUP:
1. Pripravíme si plnku: Ak nemáme karamelové Salko, vložíme konzervu obyčajného Salka do hrnca s vodou a varíme ho 1,5 až 2 hodiny aby zhustlo. Konzervu potom vyberieme a necháme vychladnúť. Ak máme karamelové Salko, variť nemusíme a začneme krokom 2.
2. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny a za stáleho miešania postupne pridávame 9 PL horúcej vody, prášok do pečiva, múku, orechy a sneh z bielkov. Cesto vylejeme do formy (na plech) a dáme upiecť do rúry vyhriatej na 180°C. Pečieme cca 40 mimút.
3. Salko vyberieme z konzervy a vymiešame s maslom na hladký krém. Na zjemnenie pridáme trošku rumu
4. Vychladnutý korpus dvakrát prerežeme na tri pláty. Každý plát najskôr natrieme džemom a potom plnkou a spojíme.
5. Zvyšnou plnkou potrieme vrch a okraje torty. Necháme vychladiť
TIP: Ak nie ste milovníkmi orechov, môžete orechy v ceste nahradiť 100g múky.